Šunkové klobásky postup

Jestliže máte rádi klobásky a také pivo, tak si můžete doma udělat vlastní šunkové klobásky naložené v pivu, kde se kombinují právě tyto dvě ingredience. Co tedy budete všechno na tento recept potřebovat. V prvé řadě budete potřebovat samozřejmě šunkové klobásky, zhruba 350 gramů.

Množství si samozřejmě můžete zvolit podle sebe. My se však zaměříme na množství 350 gramů, takže ať už budete dělat klobásek méně nebo více, tak stačí pouze změnit poměry dalších ingrediencí. Dále tedy budete potřebovat samozřejmě pivo, nejlépe řezané, a to zhruba 200 mililitrů. Poté si připravíte zhruba polovinu pomeranče, pět listů šalvěje, dvě lžíce medu, jednu lžíci oleje, jednu lžičku pepře bílého mletého, dva stroužky česneku a půl lžičky soli. Pokud jde o postup, tak v prvé řadě musíme klobásky naříznout na koncích, opéct na oleji. Pak si připravíme sklenici, kde tyto klobásky narovnáme s plátky pomeranče. Dále si připravéme pivo, které budeme krátce vařit společně s medem, šalvějí, pepřem a plátky česneku.

Jakmile toto budeme mít, tak tímto extraktem klobásky zalijeme a necháme zchladit. Výsledný produkt necháme zhruba dva dny odležet v chladu a temnu.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Klobásky ingredience a označen , , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.