Vinná klobása recept

Vinná klobása je další všeobecně známou pochoutkou, kterou si můžete dopřát. Mnoho lidí však stále netuší, jak si tuto pochoutku vyrobit. Na výrobu si tedy připravme 0,5 kilogramu hovězího zadního masa, 1 kilogram vepřového plecka bez kůže, toto musí být čerstvé, dále 0,5 kilogramu tučného vepřového ořezu, 4 kusy žemle, 0,3 litru mléka, 0,2 litru bílého vína, 50 gramů soli, 4 gramy bílého pepře mletého, 1 gram muškátového květu, 0,5 gramu hřebíčku a 1 gram nového koření. Samozřejmostí jsou také tenká skopová střívka.

Postup:

Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 centimetru. Hovězí oddělíme od vepřového. Přidáme sůl a maso necháme samostatně asi 2 hodiny odstát.

Následně je potřeba maso se žemlemi protočit mlýnkem přes otvory 2 mm. Hovězí pomleté maso smícháme s částí bílého vína, přidáme koření a následně dolijeme zbytek vína. Následně přidáme také vepřové maso se žemlemi a mícháme do vzniku stejnorodé směsi. Smě naplníme do střívek a upravujeme tepelně v zámotcích, které váží kolem 200 gramů. Aby zámotky drželi propíchneme je špejlí nebo jehlou na smažení.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Klobásy a označen , , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.