Recept na domácí klobásky

Klobásky jsou velice oblíbenou pochutinou, kterou si můžete vyrobit také doma. Jedná se o věc náročnou zhruba jako například výroba domácího chleba. Pokud se tedy budete chtít pustit do výroby domácích klobásek, tak budete potřebovat pár základních věcí, bez kterých se nemůžete obejít.

Budete tedy potřebovat zejména mlýnek na maso, přírodní vepřová střívka a také nástavec pro plnění do těchto střívek. Tyto věci budete ve většině případů potřebovat opravdu bezpodmínečně, jinak si vystačítě se všemi běžnými věcmi, které v kuchyni naleznete.

V prvé řadě byste se měli zaměřit na celkový výsledny obsah tuku u klobásek. Ten by se měl většinou pohybovat zhruba kolem třiceti procent. Pokud nechcete nic kombinovat ani zkoušet, tak můžete zvolit jako maso například krkovičku, která těchto třicet procent má v počátku. Nebo samozřejmě na druhou stranu můžete zkusit kombinovat například nějaký tučný bůček s dalšími libovými partiemi, ale tady musíte samozřejmě dávat pozor na poměr.

Pokud tam například dáte tučného bůčku moc, tak se Vám bude tuk v klobásce vypékat a pokud na druhou stranu dáte tučného bůčku málo, tak bude klobáska ve výsledku taková suchá.

Komentáře jsou uzavřeny.