Střívka na klobásy

Když vyrábíme domácí klobásy existuje několik velmi důležitých věcí. První je kvalita masa, které si nakoupíme. Na druhém místě stojí také přesný poměr jednotlivých druhů koření. Co však nesmíme nijak podcenit jsou střívka, do kterých ve finále nabíjíme směs masa a koření k finální úpravě. Střevo si můžete koupit v některých řeznictvích. Prodávají se zde přírodní střeva vepřová, hovězí a jiná. Měla by být vždy čerstvá a nasolená. Před tím než střevo začneme používat na klobásy je třeba jej ještě opracovat. Proto jej opláchneme od soli a namočíme jej na 24 hodin do studené vody. Pokud jsou střeva již lákovaná, pak tento krok můžeme přeskočit.

Předtím než začneme do střev narážet jejich obsah, necháme je alespoň hodinu odležet ve vlažné vodě. poté svazek vyjmeme a rozebereme a opět namočíme do vlažné vody. Na konci této přípravy můžeme střeva začít narážet. Pokud se jedná o hovězí střeva, pak je nutné je dobře propláchnout. Střeva, která nám zbudou osolíme solí a necháme pořádně vykapat a následně opět osolíme.

Vložíme je do nádoby do chladu. Dlouhodobě je můžeme skladovat při teplotě deset stupňů Celsia. Krátkodobé překročení této teploty není nijak škodlivé.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Recepty na klobásy a označen , , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.