Zavařování klobás do sklenic

Někoho tento fakt možná značně překvapí, přesto vězte, že klobásy můžeme také zavařit, díky čemuž zajistíme delší trvanlivost tohoto produktu. Nejprve si musíme připravit klobásy podle potřeby, vodu a také zavařovací sklenice s víčky. Klobásy si nejprve nastrkáme do sklenic, kdy by měly sahat asi tři centimetry pod okraj sklenice a musejí být pečlivě narovnány vedle sebe. Na dno sklenice přidáme 1 centimetr vody. Následně je třeba sklenice kvalitně uzavřít. Sklenice i s obsahem vložíme do vlažné vody a následně sterilujeme přibližně hodinu.

Na druhý den je potřeba provézt druhé kolo sterilizace, kdy tento proces opakujeme opět jednu hodinu. Jakmile budete klobásy otevírat, stačí je po vyjmutí pouze dobře prohřát v horké vodě. Pokud klobásu takto zavaříte, pak si klobása zachová svoji původní chuť i vůni a zároveň nevyschne a bude stále šťavnatá. Další podrobnosti o konzervaci a sterilizaci najdete na internetu.

Pokud budete klobásy zavařovat poprvé, raději s pročtěte několik receptů, ať se dozvíte různé vychytávky. Přesto se na tomto postupu nedá nic zkazit.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Recepty na klobásy a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.