Výroba domácích klobás

Výroba domácích klobás je velmi oblíbenou činností. Díky mají lidé jistotu, že budou konzumovat kvalitní výrobky z kvalitních surovin. Navíc je výrobní cena na jednu klobásu podstatně nižší, než při koupi v supermarketu nebo v řeznictví. Nyní si sdělíme několik rad pro výrobu klobás. Nikdy nepoužíváme mražené maso na trvanlivé výrobky. Není vhodné na výrobu salámů, klobás ani párků. Při přípravě musíme dbát na čisté ruce i nádoby, protože maso velmi jednoduše přijme cizí pachy.

Proto je nutné zbavit se jiných vůní a pachů. Maso je potřeba zbavit šlach a to před zpracováním nebo nejpozději před nabíjením. Také odstraníme vazivové blány a také cévky. Pokud budeme vyrábět klobásy z kombinace více druhů masa, pak bychom měli pamatovat na to, že tento výrobek bude méně chutný a také bude rychleji vysychat a tvrdnout, čímž ztrácí také svoji trvanlivost. Při nabíjení směsi do střev je potřeba propichovat střeva jehlou, abychom je odvzdušnili.

Klobásy mohou být poté připraveny na pečení nebo také na uzení, které jím dodává vyšší trvanlivost.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Recepty na klobásy a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.