Fazolová polévka s klobásou

Fazolová polévka je v našich krajích poměrně oblíbená a vaří se často. Pojďme si tedy prozradit jeden z receptů, který je doplněný také klobásou.

Na samotné vaření polévky si tedy připravíme 2 lžíce hladké mouky, 1 kus feferonky, 2 plechovky sterilovaných bílých fazolí, 1 lžičku tymiánu, 1 lžičku mleté sladké papriky, 1 lžičku mletého pepře, litr vody, 1 lžičku mleté pálivé papriky, 1 lžičku soli, jednu červenou papriku, jednu velkou cibuli, 3 lžíce sádla a také 20 dkg klobásy dle chuti.

Pracovní postup:

Cibuli si nejprve nakrájíme na kostičky. Fazoli, kterou jsme si namočili o vody scedíme. Papriku je nutné zbavit semínek, aby se nám poté nevyvařili v polévce. Papriku nakrájíme také na kostičky a klobásu na kolečka. Nejprve se zpění cibule na sádle a postupně přidáme mouku a lehce směs osmahneme. Po chvilce odstavení rozmícháme společně s pálivou paprikou a zalijeme vodou. Všechno rozmícháme a přivedeme k varu. Poté přidáme také fazole a samozřejmě nakrájenou klobásu. Nyní podle chuti přisolíme a také opepříme. Případně můžeme přidat také tymián. Pozvolna budeme polévku vařit dalších asi 15 minut. Na úplná závěr přidáme také na drobno nakrájenou feferonku. Polévka se podává s chlebem a je vhodné ji servírovat do hlubokých misek.

 

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Recepty na polévky a označen , , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.