Gulášová polévka s klobásou

Klobása může fungovat jako doplněk do poměrně mnoha pokrmů. Proto se nemusíme divit, že takřka výsostně patří do gulášové polévky. Na přípravu této polévky budeme potřebovat vodu, cibuli střední velikosti, brambory, klobásu, olej nebo máslo, hladkou mouku, sůl, pepř, majoránku a také cukr.

Postup:

Cibuli si nakrájíme na drobno a zpěníme ji na oleji. Je potřeba ji hlídat a nenechat dojít dozlatova. Jinak hrozí v pozdější fázi její připálení.

Následně si nakrájíme brambory na kostky a přidáme je do hrnce na cibuli a také na kolečka pokrájenou klobásu. Směs necháme následně smažit podobu pěti minut. Během této doby přidáme a vmícháme také lžíci papriky, menší lžíci soli a také pepře. Po pěti minutách celou směs zalijeme vodou, do které přidáme také majoránku. Nyní vaříme tak dlouho než brambory změknou. Na konci zahustíme moukou podle libosti. Jeden z mnoha receptů nabízí také možnost přidání cukru. Jde o tři velké lžíce cukru, které je nutné přidat do polévky a vařit do úplného rozpuštění. Pokud se však bojíte experimentovat, pak cukr nepřidávejte. Přejeme dobrou chuť.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Recepty na polévky a označen , , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.