Kapustová polévka s klobásou

Klobása nachází své využití i ve světě polévek. Můžeme si připravit například kapustovou polévku s kousky klobásy. Potřebujeme 1,5 litru vývaru z kostí, dále 250 g kapusty, dvě brambory, olej, 2 cibule, jednu lžíci mleté papriky, sůl, drcený kmín, kostku masoxu, 1 vejce a 1 klobásu.

Nyní se podíváme na postup:

Jako první musíme kapustu opláchnout a odstranit zvadlé listy. Kapustu nakrájíme na nudličky. Brambory si očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli si osmažíme na tuku nebo oleji a přidáme trochu mleté papriky, soli, kmínu a masoxu.

Do tohoto základu vložíme kapustu a také brambory. Celou směs podlijeme předem připraveným vývarem a necháme povařit doměkka. Před koncem varu, zamícháme do polévky rozšlehané vejce a na kousky nakrájenou klobásu. Polévku můžeme posypat nasekanou natí z petržele. Recept je velmi rychlý a nenáročný, takže jej zvládne i začátečník. Pokud se budete řídit přesně návodem, pak není co pokazit a dopřejete si vynikající oběd.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Recepty na polévky a označen , , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.