Zelná polévka s klobásou

Další z celá řady polévek, do které si můžeme přidat také klobásu je zelná polévka. V české kuchyni se jedná o jednu z nejvíce praktikovaných polévek. Najdeme ji často také na menu v restauracích.

Na vaření si připravíme ingredience: 300 gramů kysaného zelí, 150 gramů uzeného bůčku, 100 gramů klobásy. 1/2 šálku smetany, 3 lžíce smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 menší cibuli, 2 stroužky česneku, papriku sladkou, 5 kusů pepře, 1 bobkový list a samozřejmě nesmí chybět ani sůl nad zlato.

Postup:

Jako první si musíme uvařit doměkka bůček. Následně si zpěníme cibuli na sádle a přidáme část mouky. Tuto směs osmahneme a vmícháme do ní papriku a také několik lžic vývaru. Opět zlehka osmahneme a dolijeme zbytek vývaru. Následně přidáváme nakrájené kysané zelí, koření a také jemně utřený česnek. Jakmile zelí změkne, pak vyjmeme z obsahu bobkový list a také pepř. Polévka se následně zahustí pomocí smetany a mouky v ní rozmíchané. Následně stačí ještě chvíli povařit a můžete podívat. Polévka je hotova zhruba za 45 minut, takže si stihnete klidně připravit i druhý chod. Přejeme dobrou chuť.

 

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Recepty na polévky a označen , , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.