Zelňačka s klobásou

Zelňačka je tradičním pokrmem, který patří do české kuchyně. Co si něj tedy musíme připravit. Jako základ poslouží dva litry vody, 500 gramů kyselého zelí, bobkový list, 8 kuliček celého pepře, sůl, jednu cibuli, dvě klobásy, dvě brambory a také mletou sladkou papriku. To je vše s čím si při přípravě postačíme.

Pracovní postup: 

Jako první krok při přípravě oloupeme brambory a samozřejmě také cibuli, kterou nakrájíme na jemno. Zelí je třeba také pokrájet.

Brambory dáme vařit samostatně s kmínem a zelí také vaříme odděleně s bobkovým listem a pepřem. Zelí budeme vařit asi 30 minut. Během toho si na másle opečeme klobásu, kterou si nakrájíme na kostičky. Dále přidáme cibulky a samozřejmě také mouku a díky tomu si uděláme jíšku. Do jíšky přidáme celý obsah hrnce, kde vaříme zelí. Zelí necedíme a posléze přidáme také uvařené brambory. Celou polévku poté chvíli povaříme a máme hotovo. Pokud budeme chtít polévku zjemnit, můžeme využít také smetanu, která dodá zcela originální chuti. Nyní můžeme podávat a nezbývá než popřát dobrou chuť.

 

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Recepty na polévky a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.