Fazolový guláš s klobásou

Fazolový guláš je u mnoha lidí velkou neznámou. Pojďme si jej tedy představit. Jedná se o velmi chutné a také vydatné jídlo. Na přípravu je potřeba 300 gramů bílých fazolí, které si necháte namočené ve vodě. Dále potřebujeme 200 gramů klobásy, 40 gramů tuku, 20 gramů hladké mouky, jednu cibuli, dvě lžíce rajčatového protlaku, červenou mletou papriku, mletý pepř, vodu a také samozřejmě sůl.

Postup:

Jako první si musíme den do předu namočit fazole, které nám díky tomu pěkně změknou a tím se značně zkracuje doba přípravy.

Vodu z fazolí nikam nesléváme, toto je důležitá poznámka. K fazolím do vody na druhý den přidáme na kolečka nakrájené klobásy, které vaříme. Jakmile fazole potřebně změknou, pak přidáváme cibulovou jíšku, kterou musíme dochutit ještě pomocí červené mleté papriky. Celý pokrm budeme ještě chvíli vařit a následně jej podle chuti dosolíme. Úplně na konec přidáváme rajčatový protlak. Recept je velmi jednoduchý a nevyžaduje žádné hlubší zkušenosti s vařením. Stačí se držet pouze návodu a nikde neudělat chybu. Dobrou chuť.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Recepty s klobásou a označen , , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.