Lečo s klobásou recept

Lečo je klasickým domácím receptem, který si vaříme v okamžicích, kdy není čas na velké kulinářské umění. Lečo je velmi jednoduchý pokrm, na který nejsou potřeba ani žádné speciální ingredience. Postačí nám dvě cibule, dvě klobásy, čtyři papriky, jedno kilo rajčat a také šest vajec.

Pracovní postup:

Jako první krok je na řadě očištění rajčat a papriky, které zbavíme také slupek a samozřejmě semínek a stopek. Následně si oloupeme cibuli, kterou nakrájíme na kostičky.

Cibulku si ihned osmahneme s nakrájenou klobásou. Následně se přidává další zelenina a celá směs se nechá podusit. Po chvilce přidáváme také sůl, pepř a trochu mleté papriky. Jako poslední se do leča přidávají rozšlehaná vejce. Následně ještě promícháme a necháme chviličku dojít. Leče s klobásou můžeme podávat s opečenými toasty. Kdo si nepotrpí na takový servis, postačí samozřejmě i obyčejný chleba. Jídlo je hotové během chvilky a je velmi jednoduché. Výhodou je také možnost zavaření směsi na lečo.

Poté jej stačí pouze otevřít ohřát a také přidat vejce a můžete podávat. Jídlo zvládne uvařit i naprostý začátečník. Nezbývá než popřát dobou chuť.

 

 

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Recepty s klobásou a označen , , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.