Hovězí klobásky

Klobásky jsou jednou z velice oblíbených pochutin, kterou si můžete připravit sami doma. Klobásek máme opravdu veliké množství druhů a je pouze na nás, jaké maso zvolíme. Obecně bychom však měli klobásky připravovat tak, aby měli ve výsledku zhruba třicet procent tuku, čehož můžeme dosáhnout mícháním různých druhů masa.

Pokud však nechcem experimentovat, tak můžeme zvolit například krkovičku, která bude mít daných třicet procent ve výsledku sama o sobě. Pokud bychom však chtěli míchat, tak k míchání používáme vepřový bůček, který je hodně tučný. Musíme si však dávat pozor, neboť pokud například dáme bůčku veliké množství, tak tak nám klobásky při pečení budou protékat. Pokud však na druhou stranu dáme malé množství bůčku, tak budou klobásky ve výsledku suché. Velice oblíbenou formou jsou například takzvané hanácké klobásky, ke kterým budeme potřebovat zhruba pět kilogramů vepřového bůčku a plece a dále jeden až dva kilogramy zadního hovězího masa.

Dále samozřejmě klasické ingredience, jako například sůl, česnek, mletý černý pepř, česnek, sůl, cukr, vodu a mletý kmín. V neposlední řadě také samozřejmě střívka, které budeme danou směsí plnit.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Typy klobásek a označen , , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.