Jehněčí klobásky

Jehněčí klobásky jsou velice oblíbenou úpravou klasických klobásek, kterou si můžete podomácku vyrobit. Co všechno tedy budete k přípravě tohoto chutného pokrmu potřebovat? V prvé řadě se jedná o jeden kilogram jehněčího masa. Můžete však také použít například kůzlečí maso.

Dále budete potřebovat zhruba 250 gramů uzeného bepřového masa, 250 gramů slaniny a v neposlední řadě také střívka, do kterých budete výsledný produkt plnit. Jako další ingredince budeme volit samozřejmě půl lžíce pepře, půl lžíce kmínu, jednu lžíci mleté papriky, tři stroužky česneku, půl lžičky pálivé papriky, sůl a zhruba 150 mililitrů světlého piva.

Jako přílohu k výslednému produktu můžeme zvolit například chleba, brambor, zelí a tak podobně. Pokud jde o postup přípravy, tak ten je následující. V prvé řadě musíme jehněčí, eventuleně kůzlečí maso nasekat a umlít v masovém strojku. Dále nadrobno pokrájíme slaninu a poté umeleme vepřové maso. Celou směs pak samozřejmě okořeníme, osolíme, ochutíme česnekem a také můžeme navlhčit pivem.

Směsí pak plníme střívka. Dále je již na nás, co s klobásky uděláme. Můžeme je vyudit, uvařit nebo také například opékat.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Typy klobásek a označen , , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.