Klobásky z králíka

Klobásky můžeme v dnešní době dělat z opravdu každého masa, které máme k dispozici. Velice oblíbené jsou například vepřovo – králičí klobásky, které si můžeme samozřejmě také vyrobit doma. Co tedy budeme na výrobu takových králičích klobásek potřebovat?

V prvé řadě se jedná zhruba o deset kilogramů středně tlustého vepřového bůčku. Jedná se o čistou váhu, tedy váhu bez křupek, kostí a kůže. Dále budeme potřebovat zhruba deset kilogramů masa z králíků, kteří již jsou vykostění. Dáleší ingredience již můžeme samozřejmě volit podle naší chuti.

Jedná se například o deset až patnáct paliček česneku, sůl, pepř, dále celý kmín, zhruba dvě lžíce, pak kvalitní mletou papriku, majoránku,  a tak dále. V prvé řadě byste si však měli dávat pozor na maso, které by mělo být čerstvé, nikoliv mražené.

Jinak Vám budou klobásky téct a maso nebude držet pohromadě jako celek. Poté již budeme potupovat klasicky, jako při výrobě ostatních domácích klobás, přičemž na postup se můžete podívat v jiných článcích.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Typy klobásek a označen , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.