Srnčí klobásky

Srnčí klobásky nebo obecně klobásky ze zvěřiny jsou velice oblíbenou a častou pochutinou, kterou si můžete udělat také doma. Jaké maso tedy na přípravu takových klobásek ze zvěřiny můžeme použít? Jedná se v podstatě o každé maso z nějakého zvířete, které se někdy prohánělo po lesích nebo po polích.

Tedy například maso ze zajíce, srnce, jelena, můžeme použít také například maso z divočáka, pokud náhodou nepáchne a tak podobně. V prvé řadě si ale musíme být jistí, že maso, které budeme používat je zaručeně ze zdravého kusu zvířete.

Toto je však klasika, kterou musí každý myslivec při střelení zvířete v lese udělat, tedy nechat otesovat, zda bylo zvíře zdravé. Pokud jde o postup, tak ten je následující. Musíme maso v prvé řadě zbavit části vaziv, odtranit lůj, úlomky kostí, krvavé části, zbytky vnitřností a všechno, co by vůní připomínalo čerstvé maso.

Zbytek tedy poté nakrájíme na  nějaké větší kousky, zhruba 6 x 6 x 6 centimetrů a poté již budeme potupovat, jako při přípravě klasických domácích klobásek.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Typy klobásek a označen , , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.