Bramborové klobásky

Bramborové klobásky jsou velice oblíbenou formou klobásek, kterou si můžeme samozřejmě také připravit z pohodlí svého domova. Co tedy všechny budeme na přípravu těchto bramoborových klobásek potřebovat?

Jedná se v prvé řadě o zhruba 650 gramů brambor, šedesát gramů cibule, vejce, 100 gramů hrubé mouky, 250 gramů ostravské klobásy (můžeme samozřejmě zvolit jakékoliv jiné klobásy, záleží jen na naší chuti), osmesát gramů krupice, osmdesát gramů tvrdého sýra, sůl podle potřeby a osmdesát gramů stolního oleje. Nyní se podíváme na postup. Nejprve si uvaříme brambory ve slupce, které poté oloupeme, rozložíme a necháme je vychladnout.

Jakmile budou brambory vychládlé, tak je můžeme buď jemně semlít nebo nastrouhat struhadlem. Poté přichází na řadu přidání vejce, prosáté hrubé mouky a krupice. Dále přidáme sůl, přičemž výsledně vše zpracujeme v tuhé těsto, které vyválíme do plátků, které pak nakrájíme na obdélníky. Jakmile tedy máme takové dílky, tak na tay započneme klást náplň z jemně umletých klobás, která je promíchaná se strouhaným tvrdým sýrem.

Výsledný produkt pak můžeme prodávat například sypané smaženou cibulkou s kysaným nebo dušeným zelím.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Úpravy klobás a označen , , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.