Francouzské klobásky

Franice je zemí, která je proslulá výrobou klobásek. U nás, v České republice, můžete ochutnat takové francouzské klobásky ve velikém množství podniků a restauračních zařízení. Proslulou vinotékou, kde můžete také ochutnat a zakoupit klobásky vyrobené ve Francii, je například Vinotéka na Proseku.

Všechny klobásky, které zde naleznete, jsou vyrobené ve Francii, v regionu Auvergne. Celkově zde naleznete zhruba třináct druhů, které jsou rozdělené do několika kategorií. Jedná se například o klobásky se sýrem, přičemž v nich naleznete modrý plísňový sýr Bleu d´Auvergne.

Dále zde nalezneme klobásky smíšené s masem, a to například s kachním, kančím, býčím, srnčím, bizoním, oslím, bažantím nebo třeba s pštrosím. Velice specifické jsou zde například klobásky s ovocem nebo se suchými plody, přičemž zde naleznete klobásky s fíky, kaštany nebo s vlašskými ořechy.

Dále také klobásky s kořením, přičemž jsou zde s pepřem, provensálským kořením nebo s hřiby. V této vinotéce můžete samozřejmě před zakoupením všechny druhy klobásek zadarmo ochutnat. Cena za kus je zde za všechny klobásky jednotná, a to 99 korun.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Úpravy klobás a označen , , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.