Zapečené klobásky

Zapečené klobásky jsou velice oblíbenou úpravou klasických klobásek. Klobásky samozřejmě můžeme zapékat s mnoha věcmi, jedná se například o zapékání do pečiva nebo velice oblíbené zapekání do vaječné směsi, na které si napíšeme recept.

Co všechno tedy budeme na tento recept potřebovat. V prvé řadě se jedná o zhruba 450 gramů klobásek, přičemž si samozřejmě můžeme zvolit jaké chceme. Tedy například vepřové, hovězí, šunkové, zvěřinové, králičí a tak podobně. Dále budeme potřebovat tuk na vymazání formy, čtyři rajčata, čtyři plátky slaniny, čtyři vejce.

Pak jednu lžičku sušeného rozmarýnu, 25 gramů hladké mouky, jednu lžíci krémžské hořčice, dvěm sta mililitrů mléka a v neposlední řadě samozřejmě pepř a sůl. Pokud jde o přípravu, tak nejprve předehřejem troubu na dvě stě stupňů. Dále si připravíme zapékací mísu, kterou vymažeme tukem a vyplníme ji klobáskami.

Do mísy pak přidáme již nachystané plátky rajčat, plátky slaniny, poté posypeme rozmarýnem a budeme péct dalších pět minut. Dále si přípravéme vajíčkovou směs, kterou pak nalijeme na klobásky a pečeme dalších dvacet minut.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Úpravy klobás a označen , , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.