Vepřové klobásky

Vepřové klobásky jsou velice oblíbenou formou klobásek, které si můžete udělat také v domácím prostředí. Příprava takových klobásek není nikterak složitá a dalo by se říct, že ji zvládne v podstatě každý, kdo se v kuchyni alespoň trošku pohybuje.

V obtížnosti bychom tuto přípravu mohli přirovnat například k přípravě domácího chleba. V prvé řadě si tedy vyjmenujeme všechny ingredience, které budeme k přípravě domácích vepřových klobásek potřebovat. Jedná se tedy o pět kilogramů vepřového bůčku, tři kilogramy vepřové kýty, dva kilogramy vepřové plece.

Dále dvacet gramů soli, dva gramy pepře, jeden gram kmínu, dva a půl gramu česneku a samozřejmě také střívka, dle množství dělaných klobásek. Pokud jde dále o přípravu, tak v prvé řadě musíme maso řádně omýt, osušit a také očistit od nějakých nečistot. Dále maso musíme nakrájet na kostičky a okořenit. Daný produkt necháme odležet do dalšího dne.

Poté si připravíme mlýnek na maso, přičemž namontujem takzvanou šajbu s trochu většími otvory. Připravené kousky masa nameleme nejprve do misky a pak navlečeme na vyústění mlýnku vypraná střívka.

Komentáře jsou uzavřeny.