Vinné klobásky

Klobásky jsou velice oblíbenou pochutinou, kterou můžeme dělat opravdu na veliké množství způsobů. Jednou z velice oblíbených úprav jsou například klobásky vinné. Pokud byste si je chtěli doma sami udělat, můžete se řídit například podle tohoto receptu.

V prvé řadě musíme nejprve prosolit kostky masa, poté promíchat a nakonec nechat asi na jednu hodinu odležet. Dále si připravíme žemle, které musíme namočit do určitého množství mléka. Dále bychom již měli mít připravené vepřové a hovězí maso bez kosti se slaninou, které bychom měli spolu s vymačkanou žemlí umlít. Jakmile toto budeme mít, tak to celé musíme rozkutrovat spolu s kořením, které si před tím rozpustíme ve víně.

Je samozřejmě jen na nás, jaké víno budeme používat. Je však pravidlem, že se používá spíše víno bílé. Do tohoto extraktu pak přidáme zbytek smetany, mléko a další víno. Poté bychom již měli mít připravené střívka, které naplníme danou hmotou.

Pokud nebudeme náhodou mít střívka, tak můžeme použítz hmoty vytvarované válečky, které balíme ve strouhance a poté smažíme. Pokud jde o podávání, tak můžeme podávat například s kysaným zelí a bramborovou kaší.

Komentáře jsou uzavřeny.