Klobásky recepty

Klobásky nezaměnitelně patří do naší kuchyně, ať již jako doplněk nebo jako jedna z potřebných ingrediencí na přípravu například polévek. Recepty na výrobu klobásek jsou velmi různé. Také je třeba odlišovat jednotlivé druhy klobásek. Pojďme si tedy některé z nich představit. Nachystat si tedy musíme například 5 kilo vepřové plece a bůček. Dále také 2 kila zadního hovězího, dále také 150 gramů soli, 21 gramů mletého černého pepře. mletý kmín, cukr, třený česnek, mletou sladkou papriku a nakonec také 5,5 dcl vody. Vepřové maso pomeleme půlku nahrubo a půlku na jemno.

Poté maso nasolíme. Hovězí maso se nakrájí na kostky a také je třeba jej nasolit. Samozřejmostí je oloupání česneku a jeho následné tření. Hovězí maso musíme pomlet na dvakrát, aby bylo pomleto opravdu dobře. Poté celou směs smícháme dohromady a můžeme začít plnit střívka. Používáme raději střívko vepřové, protože jej před konzumací nemusíme loupat a také neztrácí své vlastnosti při uzení.

Udit budeme klobásy na teplotu asi 90 stupňů Celsia a po dobu asi šesti hodin. Pokud si přejete jiný recept, pak se podívejte níže nebo můžete další recepty vyhledat na internetu.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Výroba klobás a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.