Zavařování klobásek

Zavařování klobásek je jednou z cest, jak zachovat jejich dobu spotřeby a přitom neztratit nic na chuti a jakosti. Nyní si popíšeme způsob, kterým můžeme konzervovat také párky. Potřebovat budeme solný lák o koncentraci 3%, který připravíme z deseti litrů vody a také 300 gramů soli. Před samotným vložením do sklenice, je potřeba párky i klobásy opláchnout v horké vodě a poté je necháme okapat. Nutné je plnit sklenici zcela čistýma rukama. Důležité je, aby nebyla sklenice nijak přeplněna a klobásy nebyly nijak pokřiveny.

Naplněné sklenice nyní zalijeme lákem, který jsme před tím nechali odstát. Lák je třeba vařit pět minut a poté nechat odstát. Následně musíme sklenice velmi dobře uzavřít a vložíme je do teplé vody, která má přibližně 80 stupňů Celsia. Teplotu vody poté sledujeme a necháme ji stoupnout na asi 90 stupňů Celsia. Následně sterilujeme po dobu 35 minut. Klobásy můžeme sterilovat také v konzervách s uzávěrem.

Tyto úplně potopíme do vody o teplotě 100 stupňů Celsia a poté sterilujeme asi 30 minut. Následně je vytáhneme a vychladíme je ve studené vodě. Délku sterilizace nesmíme nijak přehnat, jinak se uzeniny rozvaří.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Výroba klobás a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.